Ubat untuk kaki kulat

Sering, kaki atlet adalah akibat tidak mematuhi kebersihan kaki, yang di peringkat maju membawa kepada gatal-gatal dan kuning kuku, menyebabkan pasien ia adalah perlu untuk memohon ubat untuk kaki kulat. Pada masa ini terdapat banyak anti dadah yang melawan agen penyebab fungoides, tetapi sebelum anda menjalankan ke farmasi dan memohon apa-apa dari mereka, kau perlu memahami jenis dadah, syarat-syarat yang mereka gunakan.

kulat kuku ubat

Bagaimana untuk merawat kaki kulat

Kulat kaki adalah penyakit biasa yang boleh dapatkan siapa saja, tanpa mengira usia atau pekerjaan. Menangkap patogen mungkin oleh:

 • miskin kebersihan;
 • mengabaikan peraturan, kolam renang;
 • kecederaan;
 • penyakit berjangkit;
 • mengabaikan peraturan pembasmian kuman manikur alat;
 • berpeluh.

Dalam pemusnahan yang kulat kuku penyakit adalah melonggarkan kawasan sekeliling kuku plat atau di bawahnya. Kuku mulai berubah warna, untuk memisahkan dari kuku, yang terlihat sangat jelek dan menyebabkan pasien kesulitan, tidak selesa. Pada masa ini terdapat banyak ubat-ubatan untuk perawatan dan pencegahan kuku kulat. Salah satu yang paling popular cara untuk memperbaiki pemulihan di kulat adalah krim, pil dan salep. Di samping obat ini digunakan rawatan.

Krim kaki kulat

Punca kulat adalah proses pembiakan cendawan yang berbeza spesies (ragi, acuan atau dermatophytes) pada sihat kuku, yang membawa kepada gatal-gatal di antara jari-jari kaki, jari kaki retak atau melonggarkan kulit pada kuku yang terlibat. Onychomycosis adalah penyakit serius yang boleh merebak dengan cepat, jadi obat itu adalah lebih mudah pada tahap awal. Ia adalah yang terbaik dalam kes ini, sesuai krim topikal permohonan.

Pil

Kadang-kadang rawatan kulat tempatan media tidak berhasil. Dalam kes ini yang anda perlukan untuk mengambil obat anti terapi untuk menghapuskan jangkitan melalui penggunaan pil. Ini ubat yang digunakan oleh banyak pasien, sejak kebanyakan tablet tidak hanya tempatan tetapi juga Umum anti aktiviti.

Minyak untuk kaki kulat

Ada dua jenis anti salep – asalouye dan allylamine. Kategori pertama termasuk ubat-ubatan yang tindakan diarahkan untuk penindasan pertumbuhan sel membran cendawan. Apa-apa dadah dengan peratusan besar bahan aktif benar-benar membunuh miselium. Ubat-ubatan yang jenis ini untuk menghadapi onychomycosis kulit kaki dan kuku. Kategori kedua adalah murah minyak yang termasuk terbinafine dan bahan-bahan lain. Ini bahan membunuh hampir semua jenis dituang, ragi dan ragi kulat.

Dana dari kulat kuku kaki

Selain krim, salep dan pil, ada yang lain ubat terhadap kulat, seperti rawatan kuku, semburan dan penyelesaian. Setiap ubat ini mempunyai kesan anti-kulat dan berjuang dengan yang terinfeksi kulat kaki pelbagai apa-apa. Bahan-bahan tersebut kurang dari semua yang diketahui anti tablet dan krim, tetapi keberkesanannya mereka tidak mengakui.

kulat kuku obat tradisional

Obat tradisional

Kaum ubat yang kulat sentiasa menjadi populer di kalangan orang-orang karena dianggap lebih asli dan kurang berkesan, daripada obat. Pada masa ini terdapat beberapa terbukti bahan-bahan yang digunakan terhadap kulat:

 • yodium;
 • cuka;
 • minyak penting;
 • soda;
 • celandine;
 • kopi;
 • bawang putih;
 • yang lain.

Untuk merawat kulat dengan cuka boleh tiga cara: mandi, memampatkan, atau salep. Untuk wap kuku, ia adalah perlu untuk memanaskan air untuk 50 ° C dan larut dalam 200 ml cuka. Wap kaki selama 15 minit, dan kemudian memakai kaus kaki. Di samping itu untuk rawatan kulat menggunakan membakar soda atau yodium. Untuk menyediakan paste baking soda, anda perlu untuk mencairkan satu sudu membakar soda di dalam air untuk membentuk bubur, kemudian masukkan sendok lidah jus. Seterusnya, anda harus menggunakan campuran pada kuku selama setengah jam sebelum tidur, dan kemudian mengelap mereka dengan kain dan tidak basah.

Hari ini, ada banyak resep dengan menggunakan yodium. Yang paling popular adalah penggunaan dana dalam bentuk yang paling murni. Digunakan yodium untuk kering kuku dengan kapas, kompres atau mata dropper. Yodium juga digunakan bersama-sama dengan garam atau celandine. Berkesan dianggap dan penyelesaian dengan cuka. Untuk persediaan yang kau perlukan untuk mengambil 5% yodium dan cuka di nisbah 1:1. Cara untuk menghapuskan terkena kuku diperlukan untuk 10 menit setiap hari.