Cuka kulat kuku pada kaki, terutama penggunaan dan berkesan

Cuka kulat kuku pada kaki adalah alat yang berkesan dalam Senjata rakyat yang akan membantu dengan cepat mengatasi dengan penyakit ini. Pada peringkat awal dari pembangunan kulat, cuka boleh digunakan sebagai alat berdiri sendiri. Dalam kes maju onychomycosis cuka akan mempercepatkan pemulihan, jika ia digunakan di samping obat terapi.

Cuka bila kulat kuku

Kesan cuka di kulat

Penggunaan cuka kulat kuku pada kaki yang cepat dan selamat cara untuk berurusan dengan penyakit ini. Efektifitas pengobatannya kulat kuku dengan cuka kerana keunikan tindakan ini produk.

 1. Cuka yang kuat antiseptik. Rawatan kuku plat alat ini di onychomycosis membantu mencegah penyebaran patogen pada kuku yang sihat dan kulit kaki. Alat yang boleh digunakan dengan cara yang berbeda seperti lotion, memampatkan dan mandi.
 2. Tertentu cuka mewujudkan kebetulan di permukaan kuku piring yang pecah siklus hidup patogen yang kulat. Dalam keadaan seperti itu, yang kulat tidak bisa mereproduksi, jadi koloni mati dengan cepat.
 3. Cuka terhadap kulat kuku pada kaki adalah tonik yang berkesan, yang membuat kuku untuk runtuh dan mengelupas.
 4. Sebagai antiseptik, cuka boleh digunakan untuk merawat sepatu dan kaos kakimu untuk mencegah pembangunan semula daripada penyakit.

Di samping itu ciri-ciri ini, alat ini mempunyai kesan positif pada penampilan kuku. Cuka mengandungi asam, yang memutihkan kuku dan menghilangkan bau dari kaki. Pada masa yang sama, jangka panjang menggunakan alat ini melembutkan plat kuku, yang akan berguna dalam kasus anda perlu trim atau benar-benar membuang.

Memohon cuka sendirian, dalam kombinasi dengan makanan lain atau di samping obat terapi.

Kuku persediaan sebelum memohon cuka

Cuka untuk kaki untuk kaki kulat harus digunakan dengan betul. Ubat untuk kulat kaki dengan cuka digunakan untuk merawat dan pencegahan. Untuk ubat bertindak cepat, menyediakan plat kuku untuk rawatan.

Pertama, kaki perlu wap. Anda perlu untuk menyediakan khas dulang dan tenggelamkan kaki selama 20 minit. Itu seperti mandi anda boleh juga menggunakan penyelesaian cuka.

Setelah mandi kaki benar-benar sabun cuci dan lap kering. Kemudian, pemprosesan kuku plat alat kuku. Ditanam semula partikel kuku mesti potong, plat kuku perlu kikir dan untuk menggilap khas bar. Ia membuang semua penyelewengan, yang jika tidak akan mengganggu dengan penetrasi agen terapeutik jauh ke plat kuku.

Cuka boleh digunakan untuk merawat onychomycosis dan kulat kulit kaki dan tumit.

Selepas menyediakan kuku memohon cuka. Ini boleh menjadi memampatkan, lotion buatan sendiri atau gabungan dengan cara lain. Dalam hal berjalan kulat, selepas gunakan cuka anda harus memohon khas krim atau poland.

wangi-wangian berdasarkan cuka

Kuku jari kaki rawatan kulat dengan cuka sebagai sebuah cara yang efektif hanya pada tahap awal daripada penyakit. Gejala biasa bentuk yang sederhana kulat pada kuku:

 • menebal plat kuku;
 • mengubah warna atau kotoran;
 • rapuh dan rapuh kuku.

Jika kuku teruk cacat, dan di bawah plat akan tebal keluar dengan bau yang tidak menyenangkan – itu yang terlintas bentuk penyakit. Dalam kes ini, cuka harus digunakan di samping obat sebagai berdiri sendiri alat itu tidak akan berkesan.

Bagaimana untuk merawat kuku fungus?

Kuku jari kaki kulat rawatan yang panjang dan susah payah proses, jadi kau perlu bersedia untuk fakta bahawa bagi cantik dan sihat kuku akan perlu untuk melawan. Onychomycosis dirawat untuk masa yang lama, beberapa prosedur tidak berjaya.

Jika anda hanya menggunakan cuka, tentu rawatan harus tidak kurang dari 6 bulan. Sementara gunakan cuka dan khas salep atau cat, rawatan terus sampai lengkap kehilangan gejala.

Prosedur untuk rawatan kuku harus dilakukan setiap hari. Jika alat yang digunakan, proses dilakukan dua kali sehari. Dalam kes apabila pesakit terpakai maju terapi dadah, rawatan kuku plat dengan cuka, harus dilakukan sebelum tidur.

Sebelum mulai rawatan, anda harus memastikan tidak ada reaksi alergi untuk digunakan alat. Untuk ini, kau perlu untuk mencairkan cuka dengan air dan memohon jumlah yang kecil pada penjahat siku. Jika dalam beberapa jam tidak kemerahan atau iritasi, anda dapat menggunakannya untuk rawatan kuku.

Rawatan yang dijalankan dalam pelbagai cara. Ringan membentuk kulat tetap cukup untuk mengelap kuku dengan penyelesaian cuka dengan air. Ketika tanda-tanda ditambah untuk rawatan mandi dengan cuka dan bahan-bahan lain. Rawatan kulit berhenti menggunakan mandi dan memampatkan. Juga dari cuka, anda bisa menyediakan minyak buatan sendiri kulat.

Kaki mandi

Yayasan rawatan kulat terdiri kaki mandi. Mereka menyediakan:

 • melembutkan plat kuku;
 • meningkatkan penawaran kuku;
 • antiseptik rawatan kulit;
 • perlindungan dari menyebarkan patogen.
rawatan dengan cuka

Mandi dengan cuka boleh digunakan sebagai alat berdiri sendiri dan sebagai latihan berhenti sebelum menggunakan ubat.

 1. Cuka dan membakar soda – mandi terbaik dari kuku kulat. Untuk menyediakan cara yang diperlukan dalam semangkuk air, tambah 4 sudu cuka dan jumlah yang sama soda. Kaki diletakkan dalam penyelesaian selama 20 menit, kemudian bilas dan berhati-hati lap.
 2. Panaskan dalam air mandi liter cuka dan tuangkan ke dalam mangkuk dengan 3 liter air. Letakkan cuka di kaki selama 10 menit, kemudian bilas dengan air dan memohon anti krim atau poland.
 3. Di kaki mandi, tambah 200 ml Apple cuka 100 ml jus lemon. Menjaga kaki anda dalam penyelesaian ini memerlukan 20 minit.
 4. Dalam semangkuk air, tambah 4 besar sendok garam laut, soda dan cuka. Untuk mengambil mandi selama 20 menit, kemudian memakai stoking dan berjalan selama beberapa jam. Bilas cuka tidak perlu.
 5. Memeras jus beberapa lobak, campuran 3 besar sudu jus dengan jumlah yang sama cuka dan tuangkan campuran ke dalam mangkuk air panas. Untuk mandi setiap hari sebelum tidur selama 20 minit.

Kaki mandi dengan cuka harus dilakukan setiap hari, sebaik-baiknya sebelum tidur. Kursus rawatan 2-3 minggu. Jika anda menggunakan dulang, akan sedar bahawa cuka mengetatkan kulit kaki. Sihat kawasan epidermis, berhenti disarankan untuk grease dengan lemak krim setelah ini prosedur.

Balutan dari kuku kulat

Rawatan kuku dengan kulat cuka dan soda yang boleh dilakukan dengan menggunakan memampatkan. Ini adalah alat yang sangat berkesan yang akan segera bebas dari organisma patogen. Untuk menyediakan kompres harus digunakan pada kuku sedikit soda di atas dan tekan dengan kapas pad dengan banyaknya lembap dengan cuka. Ini akan memulai reaksi, kuku boleh picit. Pastikan kompres perlu 5 menit. Kemudian kuku lap kapas pad direndam dalam air biasa.

Kuku jari kaki rawatan kulat dengan cuka adalah dengan memohon pada plat kuku di 9% penyelesaian alat ini. Dalam kes ini, ia adalah perlu untuk basahkan pad kapas di ubat dan hanya lap kuku. Bilas cuka tidak perlu. Untuk rawatan cepat membawa hasil, ulangi prosedur dua kali sehari.

Satu lagi berkesan yang menggunakan cuka dengan soda kulat memampatkan dengan air. Untuk menyediakan cara anda perlu mengambil dua bahagian air dan satu bahagian cuka dengan soda. Campuran yang digunakan pada kapas pad yang digunakan untuk kuku. Atas kompres perlu untuk menyelesaikannya dengan pembalut. Untuk menyimpan alat butuh dua jam. Sama tapal boleh digunakan bila kulat pada kaki.

Ejen kuat terhadap kulat: campuran dua sudu cuka dengan jumlah yang sama vodka, tambah satu sendok besar gliserin. Memohon campuran di bawah kompres selama satu jam, dan kemudian bilas dengan air.

kasut rawatan cuka

Rawatan yang boleh dilakukan dengan menggunakan yodium. Alat ini mempunyai disebut anti aktiviti dan berjalan dengan baik dengan cuka. Untuk menyediakan obat anda perlu untuk mencampur kedua bahan di bahagian yang sama dan memohon pada kuku dengan berus atau kapas dua kali sehari. Siram penyelesaian tidak perlu.

Cuka boleh digunakan dalam kombinasi dengan minyak sayur-sayuran. Bila kulat berkesan sea minyak seperti ia telah anti-inflamasi dan luka penyembuhan. Anda perlu untuk mencampur satu sudu cuka dan dua sendok minyak panas dan memohon untuk kuku terlibat dengan kulat. Di atas kompres pembalut adalah tetap. Untuk membuat anda terjaga sepanjang malam.

Minyak jamur

Bagaimana untuk menyembuhkan atau menghilangkan kulat dengan cuka – ia bergantung pada lokalisasi patogen mikroflora. Sebagai contoh, di luka-luka kulit pada kaki, anda boleh menggunakan salep. Dalam onychomycosis, mereka kurang berkesan disebabkan oleh tebal konsisten, yang tidak membenarkan aktif bahan-bahan untuk menembus jauh ke plat kuku.

 1. Campurkan 3 besar sudu jus Per dan dua sendok minyak kayu putih, tambah satu sudu madu dan cuka. Menggunakan campuran pada terjejas, menetapkan pembalut. Pastikan minyak perlu jam, selepas itu ia perlu dibersihkan dengan air.
 2. Campuran telur putih dengan sudu cuka dan jumlah yang sama mentega. Memohon untuk yang terkena kuku atau kulit setiap hari sebelum tidur, untuk bertahan sepanjang malam.
 3. Campuran yang sama bahagian cuka dan gliserin. Menggunakan campuran pada kuku yang terlibat setelah setiap mandi kaki dari yang kulat.
 4. Campurkan satu sudu cuka, jus lemon dan madu. Digunakan untuk kulit di bawah pembalut, menahan jam, dan kemudian bilas dengan air.

Wangi-wangian berdasarkan cuka harus digunakan dalam 2-3 minggu. Kemudian rehat, di mana dijalankan dengan cara lain, dan dua minggu kemudian, ulangi tentu.

Gunakan cuka di kehamilan dan kanak-kanak

Dari kuku kulat tidak ada yang kebal, sering, patologi ini pertama muncul dalam tempoh yang membawa kanak-kanak yang disebabkan oleh seorang yang teruk kelemahan sistem imun. Kuku jari kaki rawatan kulat dengan cuka dengan soda tidak dilarang dalam kehamilan, tapi selama terapi ia adalah perlu untuk membuat beberapa penyesuaian untuk tradisional. Jadi, wanita hamil disarankan dalam semua resep untuk mengurangi jumlah cuka dalam setengah dan cairkan dengan air. Oleh itu, jika resep termasuk satu sudu cuka, anda perlu menambah setengah sendok cuka dan air. Ini akan mengurangkan mungkin kesan negatif pada badan.

Cuka adalah dilarang untuk memohon kepada wanita jika kehamilan adalah rumit. Laktasi rawatan cuka tidak dibawa keluar.

Memohon cuka untuk merawat kulat pada kanak-kanak hanya boleh dalam bentuk mandi untuk kaki. Plat kuku pada kanak-kanak yang lebih ringan daripada orang dewasa, oleh itu, permohonan tulen dicairkan cuka boleh merosakkan mereka.

kontra

Kontra untuk rawatan dengan cuka

Untuk luar gunakan cuka tidak ditandai sistemik tindakan pada badan, jadi alat boleh dianggap sebagai selamat kaedah untuk rawatan kulat. Kontra:

 • kehamilan yang teruk;
 • usia anak-anak;
 • pelanggaran piala berhenti kencing;
 • kehadiran luka dan kerosakan di zon kesan.

Cuka tidak boleh digunakan untuk luka di permukaan, jadi jika kaki retak, sakit atau erosi, kaedah ini adalah tidak berkenaan. Cuka rawatan harus ditunda sampai lengkap penyembuhan luka-luka di kulit.

Kasut rawatan

Ciri-ciri onychomycosis dan kaki yang kulat – ini adalah risiko yang tinggi daripada jangkitan semula. Ini adalah disebabkan oleh kenyataan bahawa sepatu dan kaos kakimu tetap spora jamur, yang menembusi kulit ketika semula memakai barang-barang pakaian. Untuk menangani masalah ini akan membantu cuka yang boleh digunakan untuk merawat kasut.

Untuk ini, ia adalah perlu untuk basahkan dalam cuka bola kapas dan berhati-hati GOSOK di dalam sepatu. Bilas tidak perlu, ia cepat menguap ke udara. Pilihan lain untuk pembasmian kuman – mix dengan sabun dan air. Untuk persediaan perlu larut dalam segelas air, dua besar sudu bercukur sabun dan jumlah yang sama cuka. Penyelesaian yang perlu dimasukkan ke dalam kasut dan pergi selama setengah jam. Kemudian, alat yang diterjemahkan, kasut dicuci dengan air dan kering dalam cara yang asli.

Cuka adalah disarankan untuk membersihkan dulang di bilik mandi, mandi dan permukaan mana-mana bahwa orang-orang berhubungan dengan kaki telanjang, seperti yang mungkin ada spora jamur.

Cuka boleh digunakan untuk pembasmian kuman stoking. Mereka perlu dicuci seperti biasa dan kemudian masukkan ke dalam campuran cuka dengan air untuk 5 minit dan bilas dengan air.