Titik untuk rawatan kuku kaki kulat

Mengubah warna dan bentuk plat kuku, runtuh atau mengelupas, mengelupas dan kering kulit adalah gejala yang kulat. Sekali di kaki, kulat bermula untuk menyelesaikan, menggandakan di bawah kuku, makan di keratin.

titik terhadap kulat

Untuk penyembuhan menggunakan titik untuk kulat kuku kaki. Mereka tindakan mudah – mereka pada masa yang sama menghalang aktiviti (pembiakan) kulat mikroorganisme dan membunuh kulat yang sedia ada. Terapeutik tentu panjang dan mengambil masa 2 bulan setengah tahun.

Titik adalah satu kaedah yang berkesan untuk mengatasi kuku kulat. Kelebihan kaedah ini pengeluaran termasuk mudah digunakan, tinggi lebih efektif, kos yang agak rendah. Tetapi untuk mencapai hasil yang dikehendaki titik harus digunakan mengikut arahan setelah latihan.

Bagaimana titik untuk rawatan kuku kulat pada kaki, mereka membantu dalam kes-kes yang teruk, bagaimana untuk menggunakan untuk memusnahkan kulat dan apa ubat adalah yang terbaik – pertimbangkan artikel itu.

Prinsip operasi dan kecekapan jatuh terhadap kulat

Moden anti dadah mempunyai dua penawar dan bertindak secara menyeluruh.

Jadi, terhadap drop kulat kuku menyediakan kulat tindakan – menyumbang kepada kemusnahan kulat spora dan mikroorganisme. Kesan adalah untuk menghalang pembiakan kulat, dan pengedaran itu pada tingkat sel.

Itu kesan yang kompleks memberikan hasil yang baik dalam jangkitan kulat, membantu melawan pelbagai jenis kulat. Mana-mana titik dengan kulat kesan tetapi juga telah anti, anti-inflamasi dan ciri-ciri regenerasi.

Di latar belakang permohonan topikal – digunakan secara langsung kepada plat kuku bahan aktif ubat-ubatan berkumpul di dalam kuku yang memberikan kesan terapi 24 jam sehari.

Itu tindakan dadah fokus pada menghalang pengeluaran sebatian hp alam, yang membentuk dasar sel membran kulat mikroorganisme.

Ini menyebabkan gangguan proses metabolik dan peningkatan dalam kepekatan squalene dalam sel kulat.

Hasilnya, mengubah proses penting kulat, menghalang aktiviti mereka digantung dan semula, yang membawa kematian patogen.

titik untuk merawat kaki kulat

Adalah mungkin untuk menyembuhkan berjalan kulat jatuh?

Penggunaan anti jatuh untuk kuku anda adalah hanya akan efektif pada tahap awal daripada jangkitan kulat. Dalam kes-kes maju, beberapa tempatan ubat untuk menyembuhkan penyakit yang tidak akan bekerja.

Dalam berjalan lukisan sering menggabungkan jatuh dan lain-lain cara tindakan tempatan, seperti krim dan tablet untuk menggunakan dalaman. Ketika anti titik harus digunakan untuk kuku plat menurut bekas skim.

Bagaimana untuk memilih drop terhadap jamur kuku kaki?

Drop kulat kuku yang ditetapkan oleh doktor anda. Oleh itu, ia adalah perlu untuk mempertimbangkan beberapa syarat seperti umur pesakit, tahap penyakit, tahap klinik, kontra perubatan, dan lain-lain. Tapi yang paling penting adalah jenis agen.

Yang penyebab luka-luka kuku dermatophytes. Untuk kemusnahan ini mikroorganisme diberikan dana, termasuk allylamine. Untuk menghilangkan kulat milik genus M, antifungals digunakan, di mana senarai akan termasuk ubat-ubatan, yang terdiri dari bahan nystatin.

Untuk mengenali seperti kulat boleh menjadi klinis manifestasi:

  1. Jika alasannya adalah aktiviti dermatophytes, kuku dimusnahkan dari pinggir percuma, pemusnahan secara beransur-ansur pendekatan lubang. Plat menjadi warna kuning, ketegangan meningkat, diperhatikan di permukaan tuberosity.
  2. Kandidiasis kuku gejala adalah agak berbeza. Terutamanya memberi kesan pangkal plat kuku, maka jamur yang tumbuh ke tepi. Plat boleh putih atau kuning, pertumbuhan yang tidak hadir, karena kulat menghancurkan sel-sel yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan.
  3. Acuan sangat mengubah warna kuku, pada permukaan muncul tempat gelap dan jalur. Paling sering memberi kesan pada masa yang sama beberapa kuku. Penderitaan berdekatan kulit – mengelupas, kekeringan.

Ini klinis manifestasi digambarkan dalam buku teks perubatan. Tapi itu tidak selalu kulat berkelakuan dalam "skenario". Untuk visual mengenali jenis tertentu mikroorganisme tidak boleh bahkan doktor kulit yang berpengalaman.

Terpendam peringkat jangkitan boleh bertahan untuk masa yang lama, dan untuk menentukan jenis kulat di awal patologi sukar.

Apa titik bisa merawat kuku kulat pada kanak-kanak dan wanita hamil?

Semasa kehamilan, laktasi, dan anak-anak terhadap drop kulat kuku yang disarankan.

jatuh untuk kanak-kanak dan hamil

Seberapa banyak titik anti untuk kuku disarankan semasa kehamilan dan susu ibu. Dalam kes-kes tersebut, doktor cuba untuk menyarankan cara-cara di mana layanan nasional, sebagai contoh, lotion, mandi dengan yodium. Kadang-kadang wanita hamil melakukan pek dengan dimetil hologram. Tapi dimetil sulfoxide boleh digunakan hanya setelah berunding dengan seorang pakar.

Alternatif untuk wanita hamil dibenarkan titik (Clearance). Mereka mempunyai sebuah komposisi asli, ada kontra, dan reaksi yang buruk.

Berkesan jatuh untuk rawatan kuku kulat

Titik terhadap kulat kuku pada kaki yang disampaikan dalam pelbagai. Mereka berbeza skim menggunakan, komposisi, bahan-bahan aktif, telah mereka tanda-tanda dan kontra.

Penggunaan yang betul-kulat jatuh

Setiap dadah yang harus digunakan dalam mengikut arahan. Sebelum menggunakan titik yang lebih baik untuk membuat mandi dengan cecair panas atau atas dasar herba. Sebagai contoh, chamomile, bunga, bijaksana.

Selepas mengukus ia adalah perlu untuk memotong kuku, kuku permukaan dengan kuku file. Ini membolehkan kau untuk menghilangkan strata strata, yang meningkatkan efisiensi rawatan.

Setelah selesai "manikur" ia adalah perlu untuk basahkan pad kapas di dalam air-alkohol penyelesaian (dicairkan di bahagian 1 1) me kuku.

Bersih dan kering kuku memohon ubat melalui khas spatula atau dropper (melekat pada dadah). Menunggu untuk 4-6 menit sampai kering.

Selepas botol dibuang ke tempat yang gelap sehingga penggunaan yang seterusnya.

Titik atau pernis, yang lebih baik?

Jatuh dan pernis terhadap kuku yang kulat ini dimaksudkan untuk terapi tempatan. Mereka punya masalah mereka sendiri pro dan kontra. Sebagai peraturan, perbezaan antara mereka, dengan pengecualian pengeluaran. Dan jernih, dan jatuh terdiri dari bahan-bahan yang sama, jadi prinsip operasi adalah sama.

titik atau kuku kaki kulat

Berdasarkan ulasan, doktor mengatakan itu titik yang lebih baik menembusi plat kuku, dan ia cenderung untuk berkumpul, terapeutik berlaku lebih cepat.

Titik mesti digunakan 1-2 kali sehari, dan pengkilap yang boleh digunakan sekali dalam tiga hari. Ia mencipta pelindung pada kuku, yang mempunyai kesan yang buruk atas kulat mikroflora, mencegah penyebaran proses patologi. Jika anda melihat pada ubat-ubatan cara ini, maka kuku.

Apa-apa dadah endapan atau jatuh dengan kulat kesan ia adalah perlu untuk memilih bergantung pada jenis patogen, satu-satunya cara yang akan dapat menyembuhkan penyakit.