Senarai berkesan jamur kuku kaki

Kulat kuku atau onychomycosis berbahaya penyakit ini tidak dan kebanyakan sensasi yang tidak menyenangkan, seperti gatal-gatal, kemerahan, atau sakit tidak disertakan. Bagaimanapun, dari sudut pandangan estetika, kuku, jamur, yang tampak sangat tidak menarik. Dan fakta bahwa onychomycosis biasa memberi kesan kuku kaki adalah bukan alasan untuk mengabaikan penyakit dan memakai kasut kaki ditutup. Apakah cara yang berkesan untuk memilih untuk menghapuskan penyakit ini, baca di artikel itu.

rawatan kaki kulat

Ubat-ubatan

Agen penyakit ini adalah pelbagai mikroorganisme. Sebagian ia menyebabkan pelbagai manifestasi: kuku berwarna berbeda warna, cacat, terkelupas, menebal dan sebagainya.

Bagaimanapun, salah satu gejala selalu sama: struktur kuku patah, ia menjadi longgar dan sangat mudah rosak.

Mengenal pasti benar alam patogen dan, oleh itu, bahan-bahan menghambat tindakan mereka, adalah perlu untuk rawatan yang betul. Apa-apa dadah direka untuk memusnahkan jenis tertentu mikroflora, dan itu tidak universal. Laboratorium analisis membolehkan untuk mewujudkan yang benar "pelakunya" dan kerosakan berjaya hapuskan.

Jamur infeksi yang sangat gigih. Jadi, untuk ubat dalam pembasmian barang-barang perlu 20 minit rawatan dengan formalin atau 40 menit pendedahan untuk chloramine. Jelas sekali, untuk rawatan penyakit ini akan memerlukan penggunaan jangka panjang obat-obatan, dan sangat berkesan.

Ia juga jelas bahwa keberkesanannya ubat ini ternyata banyak sekatan. -Ubat sendiri tidak boleh diterima, terutama di menggunakan ubat-ubatan ke dalam tindakan. Dalam kes ini tidak akan berubah, dan pada terburuk yang akan tahan untuk ubat itu membentuk kulat, dan penyakit ini akan kemajuan.

Baik anti-kulat kuku poles

Di peringkat awal penyakit dalam perjalanan bernasib baik terhadap kulat. Inti dari mereka memberi kesan pada kemampuan untuk membuat mekanikal tahan lapisan berpanjangan. Itu endapan juga disimpan, yang membolehkan aktif bahan-bahan untuk menembus jauh ke tisu dan memusnahkan jangkitan.

Kau tidak perlu membuang plat kuku. Cukup untuk wap kuku, untuk membuang mungkin terjejas dan membuang lapisan atas. Endapan digunakan untuk longgar bahagian kuku, kulat rosak.

Laker yang digunakan untuk pemulihan lengkap plat kuku. Kau boleh tutup atas berwarna pengkilap kuku biasa perangko.

Berkesan salep dan krim

Ubat yang digunakan dalam lebih banyak lanjutan penyakit: delamination kuku, patah, ubah bentuk. Penawar yang lebih berkesan, tapi memerlukan persediaan awal.

Minyak adalah tidak dapat menembusi plat untuk tapak jangkitan. Kerana dadah kuku anda ingin membuang, di seluruh atau hanya terjejas. Pembuangan dilakukan mekanikal atau dengan bantuan khas krim.

minyak untuk kuku kulat

Prosedur untuk pembuangan kuku adalah:

 • kaki kukus dalam 1 liter air panas dengan 1 sudu soda dan sabun;
 • kuku mengelap dan menggunakan minyak di lapisan tebal tanpa menggosok. Dadah tidak perlu berada di bagian yang sehat plat;
 • plaster tutup kuku dan mengambil it off selepas 4 hari,
 • kemudian berhenti lagi kukus dan dikeluarkan dengan gunting dimusnahkan plat kuku. Anda boleh kemudian GOSOK di permukaan rawatan krim.

Oleh alam semula jadi bahan-bahan aktif salep dibahagikan azole dan Allylamine. Walaupun agak pelbagai kesan, setiap daripada mereka memusnahkan hanya kumpulan anda kulat patogen. Yang lagi petunjuk untuk keperluan untuk diagnosis yang tepat.

Semua penyembuhan, direka untuk menggunakan berpanjangan. Sekurang-kurangnya ini masa penuh menyegarkan kuku – sekurang-kurangnya enam bulan.

Sistemik antifungals

Apabila besar penyakit diabaikan dan kemunculan tahan menyakitkan gejala, penyembuhan tanpa anti tablet, adalah mustahil. Hakikat bahawa terhalang plat kuku kecil dan bahan aktif sampai ke sumber penyakit terlalu kecil.

Persiapan dalaman tindakan menyampaikan bahan aktif dalam tisu di bawah kuku dan berjaya mengalahkan penyakit.

Dalam persiapan terhadap cendawan yang banyak kontra dan sekatan ubat ini mungkin menunjuk seorang dokter dan hanya selepas pemeriksaan. Selamat datang untuk menjalankan kursus dan cara masuk yang harus dipatuhi.

Untuk membatalkan atau mengubah obat, juga, hanya boleh menjadi seorang doktor jika hasil tes darah menunjukkan ketidakberkesanan dadah dan negatif kesan pada badan.

Jika alat itu betul, maka peningkatan yang besar akan terlihat setelah sebulan, dan selepas enam bulan kuku anda akan melakukan sihat. Bagaimanapun, penindasan perapian penyakit adalah pemulihan yang lengkap. 2 minggu setelah akhir tentu saja, dan lagi dalam sebulan, kau harus lulus ujian mengesahkan keberkesanannya rawatan.

Rumah murah ubat rawatan kulat

Sebagai tambahan atau utama rawatan terpaksa pelbagai kaum rumah pemulihan. Kelebihan penyelesaian ini adalah kesan sampingan, tolak – kegagalan dalam bentuk maju penyakit. Dadah sintetik sengaja, ketika alam kebanyakannya kesan keseluruhan.

rumah ubat penawar kuku kulat
 • Sabun septik – tar adalah yang terbaik yang dikenali kaum ubat untuk berurusan dengan penyakit kulit. Untuk rawatan ia adalah perlu untuk melumasi rosak kawasan dengan sabun dan air, taburkan dengan garam dan menempatkan band-aid. Rawatan setidaknya 2 minggu.
 • Tar Birch. Anda boleh menggunakan birch tar adalah dijual di farmasi. Produk digunakan sebagai tapal: digunakan untuk plat kuku, dibungkus dengan plastik dan meletakkan kaus kaki. Lotion perlu untuk menyimpan beberapa jam, jadi prosedur ini adalah lebih mudah untuk melakukan sebelum tidur.
 • Dalam cara yang sama digunakan dan cuka lotion. Cuka mewujudkan kebetulan di mana beberapa jenis kulat tidak bisa mereproduksi. Menjalankan prosedur juga yang lebih baik pada waktu malam.
 • Alat yang mudah dengan kuat kulat ciri-ciri – yodium. Dalam bentuk yang lebih ringan daripada penyakit cukup untuk menyebabkan kerosakan kepada plat 5% penyelesaian yodium dua kali sehari selama 3-4 bulan.
 • Campuran yodium dan lain serbuk dalam bentuk bubur juga permasalahannya dengan kulat. Bersedia campuran yang digunakan untuk kuku dan tetap dengan band-aid. Selepas 5-6 hari yang rosak plat adalah tanpa rasa sakit dikeluarkan. Kau boleh gunakan cuka dan lain.
 • Campuran kering lain dan alkohol di bahagian yang sama telah kira-kira kesan yang sama. Bagaimanapun, sebelum menggunakan salep perlu untuk wap kuku dan membuang bahagian yang rosak. Lotion tetap dengan pembalut, pembalut berubah setiap hari.
 • Soda adalah tradisional yang digunakan untuk mandi: 1 sudu pada 1 l air, dan digunakan untuk segala bentuk onychomycosis. Boleh digunakan sebagai ikat kepala: sakit minyak kuku bunga matahari minyak, taburkan dengan soda dan rekod campuran dengan kapas dan band-aid. Diadakan dalam pembalut sepanjang malam.

Kesan ubat kaum akan berkesan hanya dengan penggunaan jangka panjang dana ini. Bagaimanapun, sebagai rawatan dadah sintetik, visual sihat kuku tidak selalu berarti kehancuran lengkap jangkitan.

Hasilnya kekal untuk masa yang lama, ia adalah perlu untuk melihat langkah-langkah pencegahan.

Cara moden

Moden rawatan terutamanya bersepadu pendekatan yang mengambil kira-ciri penyakit:

 • setiap hari sabun mandi soda sebelum tidur – 1 sudu sabun dan soda untuk 1 liter air panas.
 • pengeringan plat dan rawatan dengan yodium tisu lembut di sekitar daerah yang terinfeksi;
 • menggunakan krim, wangi-wangian, pernis, penyelesaian apa-apa dadah sesuai, menurut dinyatakan kadar;
 • penggunaan antifungals dalaman tindakan jika mereka yang ditetapkan oleh seorang pakar.

Mematuhi keperluan ini memastikan pemulihan penuh dalam 95% daripada kes.

kulat kuku laser

Bagaimanapun, rawatan yang menyeluruh moden kaedah tidak habis. Perubatan kosmetik melibatkan mekanikal metode penyembuhan yang boleh menyelamatkan kamu dari yang membosankan prosedur harian dan ubat-ubatan terhadap kulat.

 • Laser sterilisasi – penyinaran kuku plat dalam pancaran radiasi inframerah. Radiasi menembusi jauh ke tisu kuku dan benar-benar menghalang keupayaan patogen untuk mereproduksi. Di masa depan, ia tetap hanya untuk membuang kuku rosak, sehingga ia benar-benar digantikan oleh tisu yang sihat.
 • Pedicure – dalam kes ini kawasan yang rosak dikeluarkan, dan pelat-pelat itu adalah dikenakan khas grinding peralatan. Ketika langkah-langkah pencegahan itu penghapusan sudah dapat menyembuhkan onychomycosis.

Keberkesanannya dadah untuk rawatan kuku kulat pada kaki juga ditentukan oleh alam semula jadi patogen, dan mematuhi rawatan, dan keadaan Umum kekebalan. Untuk menghilangkan onychomycosis adalah penting pendekatan bersepadu.