Dokter macam apa merawat kuku kulat pada kaki

Kulat kuku adalah penyakit berjangkit yang terjadi akibat pembiakan aktif beberapa jenis kulat mikroorganisme. Onychomycosis boleh sembuh, yang penting adalah untuk berunding dengan profesional yang layak untuk membantu. Dokter macam apa merawat kuku kulat pada kaki anda?

kulat kuku doktor

Gejala kulat kuku pada kaki

Gejala-gejala penyakit yang bergantung pada patogen kumpulan. Tapi, walaupun jelas perbezaan kita boleh membezakan beberapa gejala yang sama, termasuk:

 1. Mengubah warna plat kuku;
 2. Membelah dan kerapuhan plat kuku;
 3. Sakit ketika menekan pada kuku, yang menyatu dalam perjalanan perkembangan penyakit;
 4. Gatal-gatal tisu sekitar terkena kuku.

Dokter macam apa merawat onychomycosis

Pada tanda-tanda kulat pada jari-jari kaki (onychomycosis), termasuk: kemerahan, gatal-gatal di antara jari-jari, perubahan warna plat kuku, ada segera perlu untuk mendapatkan bantuan. Yang dokter? Untuk mendapatkan bantuan pakar dan layanan yang anda perlukan untuk tahu yang mana dokter untuk pergi dengan kulat kuku. Ada dua pilihan yang bergantung pada adanya pelantikan. Di peringkat awal penyakit untuk diagnosis digalakkan untuk menghubungi terdekat klinik untuk seorang dokter kulit, yang membawa percuma penerimaan.

Cendawan

Doktor ilmu cendawan ini adalah sama dengan doktor kulit yang specializiruetsya untuk sempit profil. Ini doktor yang merawat kuku kaki kulat kulit, dan rambut. Tetapi untuk mencari dokter untuk ini perubatan arah ini sangat sulit untuk menemukan. Mereka biasanya bekerja di hospital besar di kawasan Metropolitan. Di bandar-bandar kecil doktor ilmu cendawan adalah yang sangat jarang berlaku, tetapi jika anda beruntung cukup untuk menemukannya, pakar yang sempit profil akan membantu untuk menyembuhkan infeksi ragi cepat dan cekap.

Doktor

Pegawai perubatan, yang menganggap semua masalah dengan kulit, termasuk jamur infeksi kuku kaki. Tugas profil membolehkan doktor untuk doktor kulit untuk merawat penyakit kulit dan berjangkit jenis virus, seperti:

 • eksim,
 • dermatitis,
 • radang,
 • ruam,
 • penyakit yang disebabkan oleh patogen kulat.

Kulit menerima di klinik mana dan STI klinik. Jika anda tidak tahu apa yang doktor untuk menangani dengan kulat untuk pemeriksaan awal, anda boleh menggunakan apa-apa doktor. Jika penyakit ini tidak berjalan, doktor kulit boleh menetapkan rawatan, tapi teruk dalam kes, ia akan memberi arahan untuk cendawan untuk lebih teliti perundingan dan mendalam rawatan.

dokter yang menyembuhkan kuku kulat

Apa yang lebih baik untuk bertanya

Pakar sempit profil akan membantu untuk menyembuhkan infeksi ragi cepat

Jika ada yang disyaki kulat kuku apa yang doktor untuk menangani? Sememangnya untuk cendawan. Adalah seorang dokter yang berurusan dengan rawatan jamur dan tahu semua keunikan spesies ini mikroorganisme. Cendawan memberikan obat untuk kulat kaki, memberi tujuan yang kulat kuku yang berurusan dengan pencegahan penyakit yang berkaitan dengan kulat. Banyak ahli kulit tidak mempunyai pengetahuan yang diperlukan untuk pemahaman yang lebih mendalam dari masalah yang berkaitan dengan kulat kaki dan kuku kaki.

Kecekapan pakar ini termasuk:

 • perawatan dan pencegahan kulat dan tidak kulat kulit, rambut dan kuku. Masalah tidak kulat dalam alam adalah perubahan dalam kuku warna dan bentuk, kecederaan plat kuku, sifat berkulit tebal. Onychomycosis, kandidiasis, atlet, microsporia, trichophytosis — penyakit kulat alam, karena mereka menyebabkan acuan atau kulat;
 • menjalankan ujian makmal dan menafsirkan keputusan.

Bagaimana diagnosis

Pada perundingan pertama, doktor ilmu cendawan yang diperlukan untuk menjalankan penyiasatan pesakit. Dia harus belajar semua masalah berkaitan dengan kulit kaki dan kuku kaki, dan meminta mereka untuk menggambarkan rasa yang menyebabkan rasa tidak selesa. Doktor kulat harus bertanya tentang apa cara hidup daripada pesakit dan kebiasaan buruk.

Peringkat kedua adalah pemeriksaan plot jelas menunjukkan masalah. Luar tanda-tanda medis kulat bisa bayangkan jenis apa yang kulat adalah penyebab agen, tapi ujian makmal harus mengkonfirmasi atau menyangkal sementara diagnosis.

Untuk analisis kulat kuku, doktor harus mengambil mengikis kulit mati di kaki atau sekitar terkena kuku dan menghantar mereka ke makmal untuk ujian. Untuk gambaran yang lengkap sebahagian daripada bahan biologi makmal juruteknik diperiksa di bawah mikroskop, dan yang lain adalah diletakkan di dalam khas nutrient sederhana.

Jika kajian pertama adalah tidak lebih dari beberapa menit untuk mendapatkan hasil pada kedua pihak anda akan perlu tunggu sekitar dua minggu untuk melihat pertumbuhan koloni spesies tertentu kulat. Jika mereka melihat, hasil yang positif mengesahkan jangkitan kulit tertentu kulat.

Hanya keputusan makmal, doktor yang merawat kuku kulat, mungkin anda memilih yang paling berkesan regimen rawatan.

Rawatan kulat

Hanya pada kedua pelantikan, ketika dokter akan memiliki hasil ujian makmal, dia boleh menetapkan rawatan, mengambil kira keseluruhan kesihatan pesakit.

Bergantung pada hasil ujian untuk kulat kuku kaki doktor membuat pelantikan berikut:

 • anti dadah untuk oral pentadbiran (tablet) atau antibiotik;
 • anti dadah kesan tempatan (krim, gel);
 • pembedahan untuk mengeluarkan paku, jika rawatan perubatan tidak membawa hasil, untuk melindungi terhadap jangkitan dengan kuku lain plat.

Untuk memilih ubat-ubatan dan rawatan boleh hanya doktor yang merawat kuku kulat. Ia adalah mustahil untuk bebas menetapkan sendiri bahkan tidak berbahaya, pada pandangan pertama, untuk badan krim. Itu adalah tidak masuk akal, karena setiap obat dimaksudkan untuk merawat jenis tertentu patogen. Jika anda memilih salah, tidak akan ada efek, dan penyakit ini akan bermula untuk kemajuan dengan semangat baru.

Sistem alat yang harus dimasukkan ke dalam regimen rawatan dalam kes di mana didiagnosis dilancarkan yang kulat kuku, dokter macam apa yang tidak boleh menyembuhkan satu set standard anti dadah. Sama ubat-ubatan yang banyak dan memilih yang paling sesuai pilihan hanya bisa

Jika kulat pada kaki doktor didiagnosis lagi selepas berjaya rawatan utama, terapi radikal mengubah dan menggunakan ubat-ubatan lain. Tujuan dalam kes ini adalah untuk mencegah adaptasi koloni kulat ke sudah digunakan sebelum ini.

rawatan kuku kulat

Setelah lulus setelah rawatan, ujian menunjukkan hasil negatif, ia adalah perlu dua kali lebih untuk melihat dokter untuk pemeriksaan (dua minggu dan satu bulan selepas tamat rawatan). Kulat kuku apa yang doktor sembuh, boleh kembali dengan kekuatan baru jika kiri di daerah yang terkena sekurang-kurangnya satu pertikaian patogen. Anda perlu mengesahkan tiada sumber penyakit.

Jika doktor rawatan yang tepat, gejala seharusnya menghilang dengan cepat, dan setelah selesai terapi yang terkena kuku untuk benar-benar digantikan oleh yang baru sihat. Setelah mendapat hasil yang stabil, pasien tidak akan pernah lupa apa jenis doktor yang merawat kulat kaki, dan akan mengikuti-nya cadangan, supaya tidak memprovokasi berulang.

Harga

Untuk mendiagnosis yang kulat kuku di atas kaki saya, doktor apa menerima tagihan. Sama ada dalam swasta atau awam klinik ini berlaku, kemasukan akan dibayar. Harga awal pelantikan bergantung pada tahap yang mana, yang diperlukan beberapa ujian dan kelayakan pakar. Cendawan dengan banyak pengalaman kerja dan gelar doktor Sains perubatan akan mengambil lebih banyak uang untuk kemasukan daripada biasa doktor kategori pertama.

Jika kita bercakap tentang hospital swasta, ada hal-hal yang bahkan lebih mahal. Kemudian tidak peduli apa yang tahap didiagnosis kulat di atas kaki saya. Apa yang doktor untuk menangani masalah itu akan memberi nasihat Pengurus institusi, bergantung pada hasrat dan keperluan pelanggan. Pelantikan telah pada masa yang sesuai untuk pelanggan. Bagaimanapun, untuk kemudahan, akan perlu membayar berasingan. Sebagai hasil pemeriksaan di rang undang-undang itu akan diserahkan berasingan untuk pemilihan individu skim rawatan dan setiap analisis.

Sekarang anda tahu apa jenis doktor yang merawat kuku kulat di kaki saya, jadi untuk menangguhkan lawatan ke doktor ada alasan lagi. Hal yang utama untuk memilih maklumat varian pada harga dan segera membuat janji, sampai penyakit ini telah menyebabkan tidak boleh diperbaiki untuk badan.