Murah dan berkesan kuku dari kuku kulat

Bila kulat penyakit berjangkit di alam. Kulat sering mempengaruhi kulit dan kuku plat. Onychomycosis (kulat kuku) adalah lebih baik dirawat di peringkat awal, kerana apabila miselium menembusi jauh ke badan, untuk menghilangkan penyakit sukar. Senjata yang sangat baik dalam memerangi parasit menyediakan yang murah dan berkesan anti laker.

endapan vs kuku kulat

Apa yang kulat kuku

Onychomycosis telah diubah klinis gambar, sebagai setiap jenis kulat menyatakan dirinya berbeda. Tanda-tanda biasa termasuk penyakit putih atau kuning tempat di katil kuku yang terus tumbuh lebih masa, ubah bentuk, pemadatan, delamination plat. Jika infeksi bakteri adalah dalam bentuk maju, kuku yang terlibat benar-benar di luar. Punca penyakit ini bisa menjadi terinfeksi dari orang lain, jatuh kekebalan kerana tidak sihat gaya hidup yang berkaitan dengan penyakit.

Cepat menghilangkan onychomycosis pada jari-jari atau jari kaki boleh membantu dengan khas dirumuskan cecair lapisan anti-kulat. Ini adalah yang paling selesa dan praktikal ubat untuk terapi tempatan, karena, tidak seperti ubat-ubatan dengan gel atau struktur berkrim, ia tidak dihilangkan dari pada pakaian selepas pengeringan. Murah dan berkesan kuku dari kuku kulat mungkin juga akan dilantik sebagai sebahagian daripada satu rawatan yang menyeluruh dan rawatan diri onychomycosis.

Pada tahap apa penyakit ini berkesan

Untuk memilih kuku terhadap kulat ia sukar kerana ia adalah dijual dalam pelbagai. Sebelum anda membeli ubat ini, anda perlu tahu sama ada ia berkesan. Bergantung pada tahap pembangunan onychomycosis, doktor akan menetapkan rawatan yang sesuai. Murah dan berkesan kuku dari kulat kuku dalam satu agen yang diberikan pada tahap pertama penyakit.

Ubat-ubatan yang luar langkah-langkah memberikan hasil yang positif dengan fokus kecil jangkitan, bila kulat pertumbuhan setempat dalam satu atau lebih plat kuku. Jika patologi telah merebak ke sekitar tisu atau terjejas berkembang pesat, membutuhkan terapi gabungan (tablet, kapsul, wangi-wangian, gel, penyelesaian). Murah dan berkesan kuku dari kulat kuku, doktor akan menetapkan dalam hal-hal berikut:

 1. Kedalaman luka. Untuk menggunakan lapisan pernis adalah maklumat untuk dangkal luka-luka. Lapisan kulit cecair tidak memberi kesan.
 2. Tahap penyakit. Apabila kuku tidur terjejas jangkitan kulat tidak lebih daripada 1/3. Dengan luka-luka yang banyak ubat tidak akan memberi kesan terapeutik.
 3. Disarankan mengambil pil. Dalam kes ini, dibenarkan menggunakan luar anti-agen.

Dalam pencegahan tujuan yang juga digunakan anti kuku selepas pemulihan penuh. Sebagai obat menjadi struktur yang kukuh selepas pengeringan, ia tidak mencuci off, tidak dipadamkan, melindungi kuku dari re-infeksi, yang kulat. Kebanyakan ubat dibenarkan penutup atas hiasan pernis bermakna.

bagaimana kuku

Tindakan

Rawatan-dan-pencegahan dadah yang telah cecair struktur, jadi selepas permohonan pergi juga ke tersembunyi retak. Ia membantu untuk memberi kesan yang terinfeksi kuku plat tidak seperti yang lain dana tempatan. Kulat kuku pada kuku adalah sah, berdasarkan ciri-ciri mereka:

 • jika dadah mengandungi ekstrak kilang minyak dan alkohol, ia juga mempunyai kesan pengeringan;
 • bentuk cair aktif komponen jamur cara yang menembusi kuku melalui mikroskopik retak;
 • selepas pengeringan lapisan pernis pada plat kuku benar-benar berhenti pendedahan untuk udara, jadi apa-apa jenis kulat berhenti untuk membangun, untuk membiak;
 • bahan-bahan mempunyai kesan buruk pada kulat membran yang dihasilkan oleh jamur dan enzim;
 • selepas pengeringan lapisan terhadap kulat pada plat kuku adalah pelindung nipis itu mencegah masuk kelembapan, dan dengan patogen lain.

Kelebihan

Industri farmasi membangun sepanjang waktu, ingin menggabungkan mudah daripada menggunakan obat-obatan dan kuat kesan terapeutik. Dalam memerangi onychomycosis doktor berhasil menyambung dua elemen, jadi pernis terhadap kulat kuku pada kaki dan tangan sekarang sangat popular. Ubat ini adalah diiklankan di mana – mana- di radio, tv, majalah, laman web perubatan.

Satu-satunya kelemahan alat ini adalah harga yang tinggi. Jika ubat-ubatan lain terhadap kulat luar tindakan (gel, wangi-wangian), anda boleh membeli di farmasi dari 50 sampai 100 rubel, yang paling murah dan berkesan kuku dari kuku kulat akan kos beberapa kali lebih mahal. Menggunakan ubat ini membenarkan mereka kos. Kelebihan:

 1. Kecekapan. Cecair struktur membantu ubat untuk menembus pedalaman, benar-benar menghancurkan patogenik spora kulat.
 2. Perlindungan. Selepas pengeringan lapisan pernis mewujudkan kedap udara dan kelembapan-bukti filem. Ketika dermatophytes, ragi dan jenis lain cendawan memotong semua oksigen, mereka aktiviti ditamatkan.
 3. Keselamatan. - Kulat konsisten cecair mempunyai sekurang-kurangnya kesan sampingan, oleh itu, anda sering dibenarkan untuk menggunakan mereka ketika hamil, semasa menyusu.
 4. Kesan berpanjangan. Kebanyakan pernis cara digunakan 1-2 kali/seminggu, jadi jangan khawatir, jika tidak ditinggalkan satu prosedur. Efektifitas pengobatannya tidak akan berubah.
 5. Serba. Murah dan berkesan kuku dari kuku kulat digunakan untuk rawatan onychomycosis dan untuk pencegahan. Banyak dokter meresepkan obat untuk orang-orang yang berada pada risiko untuk: berpeluh berlebihan, aktiviti profesional dan sebagainya.
jenis kuku

Bagaimana untuk memilih perubatan Lac

Spora kulat – organisma hardy, menyesuaikan diri kepada lingkungan dan untuk ubat-ubatan. Memilih murah dan berkesan kuku dari kulat kuku, ia adalah perlu untuk fokus pada satu. Jika kedua-dua menggunakan beberapa jenama, dikurangkan terapeutik kemanjuran dari dadah, selepas itu parasit membentuk sebuah rintangan untuk banyak anti agen.

Anda harus memilih dadah hanya setelah berunding dengan doktor anda berdasarkan hasil analisis. Para dokter kulit akan menetapkan rawatan selaras dengan jenis kulat, menasihati jenama endapan dan tempoh terapi. Apabila memilih dana yang anda butuhkan untuk membayar perhatian untuk kriteria berikut:

 • membeli produk hanya dari jenama dipercayai bahawa telah membuktikan mereka kecekapan;
 • kepekatan dadah harus sesuai dengan penyakit diabaikan: yang lebih mendalam jangkitan, lebih besar mesti menjadi bahan perubatan dalam dadah;
 • dengan perkembangan pesat fungoides kuku, pilih alat dengan 8% kandungan bahan-bahan aktif;
 • untuk memudahkan permohonan, pilih botol agen terapeutik, yang dijual dengan aksesori tambahan (pakai kuku file, bilah, antiseptik pemakai, alkohol minyak, dan lain-lain.);
 • menganalisis harga, karena lapisan pernis dari terkenal jenama tidak akan dijual untuk kurang dari 1,000 rubel, dan palsu boleh dibeli untuk 700 rubles.

Pelantikan

Dana dari onychomycosis ditetapkan untuk pesakit di dua peringkat pertama pembangunan kulat. Untuk mencegah berulang selepas rawatan juga menetapkan ubat ini. Seperti yang utama ubat murah dan berkesan kuku dari kuku kulat menggunakan:

kulat kuku pernis
 • jika kawasan kulat adalah tidak lebih dari 60% dari jumlah kuku permukaan;
 • jika kekal sihat di hujung yang satu, setidaknya 2 kuku;
 • selepas pembedahan kuku ke blok pembangunan tinggal patogen.

Isi bahan-bahan aktif

- Kulat pernis produk yang dijual dalam kepekatan yang berbeza bahan-bahan aktif. Untuk mencegah onychomycosis harus memilih produk dengan kandungan kecil komponen utama (5-8%). Semakin infeksi bakteri, lebih besar peratusan bahan aktif mesti berada di dalam dadah. Jika onychomycosis adalah peringkat kedua penyakit apabila penyakit berlangsung, anda perlu untuk membeli ubat-ubatan pada kepekatan 10% dan di atas.