Bagaimana untuk memilih yang terbaik menyembuhkan untuk jamur kuku kaki

Ia sukar untuk cari satu sama-sama yg tdk dpt dihilangkan jangkitan, seperti jamur kuku kaki, secara rasmi onychomycosis. Penyakit ini tak mengampuni siapa pun. Bahkan jika anda seorang penggemar kemas, selalu ada risiko yang berbahaya mikroba akan menemui kamu di kegemaran anda kolam renang atau pantai. Moden perubatan pasaran menawarkan pilihan besar ubat untuk menyembuhkan jangkitan. Untuk mengemudi perubatan ini pelbagai dan membeli ubat yang paling berkesan untuk atlet kaki akan membantu artikel ini.

kaedah untuk rawatan kulat

Kaedah untuk rawatan kuku kaki kulat

Onychomycosis – infeksi telah menghadapi banyak. Terdapat beberapa jenis kulat kuku, yang aktiviti yang sama siap untuk menyerang anda tidak bersenjata kaki. Untuk memerangi penyakit ini sendirian, tanpa nasihat dokter, tidak hanya sia-sia, tetapi juga mahal bagi anda bajet. Kulat kaki mempunyai kebiasaan kembali, jadi ia adalah penting untuk memilih satu rawatan yang tidak hanya sembuh, tetapi menghalang re-jangkitan.

Isu ini hanya akan membantu doktor, dia akan memeriksa anda kuku akan memberikan semua ujian, menjalankan diagnostik dan menetapkan hak dadah. Hari ini ada tiga rawatan yang direka untuk menyembuhkan onychomycosis pada kaki dan menghentikan infeksi ini sekali dan untuk semua:

 1. Rawatan tempatan.

Itu semua jenis wangi-wangian, krim, semburan, jatuh dan endapan. Alat itu agak berkesan, dan yang yang paling penting – ada untuk semua orang. Apa ubat dalam kumpulan ini, yang paling kuat, sulit untuk mengatakan. Semua narkoba punya komposisi yang berbeza, yang berbeza bahan aktif dan juga hasil yang dijanjikan.

Kelebihan utama kumpulan ini boleh dianggap mengesankan beberapa analog. Kerana ini, setiap orang dapat memilih untuk diri mereka sendiri ubat pada harga yang tiada tandingan. Bagaimanapun, ini rawatan sering penggunaan jangka panjang – up untuk 2-6 bulan, dan tidak selalu dilakukan orang-orang yang memiliki kesabaran setiap hari untuk menjadi berlumur dengan salep atau lama untuk menggunakan semburan. Jika anda tidak membawa terapi untuk akhir, bahkan yang paling berkesan dadah untuk jangkitan kulat kaki akan menjadi sia-sia.

 1. Sistemik rawatan.

Ia termasuk wajib mengambil pil secara lisan (bersama-sama dengan minyak terhadap kulat parasit). - Kulat tablet dan kapsul doktor akan memberikan hanya yang paling teruk kes – apabila bentuk yang teruk penyakit atau kulat telah berpindah ke peringkat kronik.

Pil selalu ada kontra, beberapa anti-ubatan dilarang selama kehamilan, dan lain-lain. Tapi kombinasi terapi tambah besar. Bahkan ketika jangkitan kaki telah berpindah ke badan, seperti ubat serangan besar-besaran akan dapat untuk menyembuhkan dia. Dan jika anda mengikuti semua peraturan pencegahan, parasit tidak akan kembali.

 1. Popular rawatan.

Kaum resep untuk rawatan onychomycosis telah terkumpul lebih daripada selusin, dan banyak dari mereka yang cukup terbukti keberkesanannya. Tetapi bahkan jika kau sembuh sakit kuku mandi dengan sabun dan soda atau losion yodium, tidak ada jaminan yang kulat kuku tidak akan kembali. Oleh itu, doktor sarankan rumah resep hanya pada tahap awal penyakit. Atau sebagai bagian dari terapi kompleks dalam usaha untuk mengukuhkan hasil dari krim dan tablet terhadap kulat.

semburan, wangi-wangian, krim

Wangi-wangian, krim dan semburan

Wangi-wangian, krim dan penyelesaian – kaedah yang paling popular untuk rawatan jamur infeksi kuku. Kebaikan ini ubat cukup mudah untuk memohon, cukup lama, harga luas run-up. Dan yang paling penting – alat untuk kegunaan tempatan.

Penyelesaian anti dadah selalu lebih mahal, tetapi mereka lebih kuat. Ubat adalah dalam bentuk cair menembusi jauh ke kuku di tempat tidur dan memusnahkan jangkitan "dalam Kuncup". Selepas rawatan ini peluang kulat berulang adalah lebih kurang.

Untuk berjaya merawat onychomycosis berhenti tempatan dadah perlu berhati-hati bersedia.

 1. Bilas kaki di dalam air panas atau bayi sabun.
 2. Hover kaki untuk 5-7 minit dalam panas sabun (soda) mandi.
 3. Hati-hati kering kaki, timbul berus, memotong kuku.
 4. Kemudian memohon krim atau salep. Jika ia jatuh atau penyelesaian, ia adalah perlu untuk meletakkan 1-2 titik pada pesakit plat kuku.

Nasihat penting dari kulit: kau perlu untuk menukar minyak, krim atau kaki semburan setiap 14 hari. Fakta yang kulat parasit mudah menjadi terbiasa untuk ubat-ubatan. Dan dalam usaha untuk menyembuhkan, tidak makan, ia adalah perlu untuk ganti dadah dengan bahan-bahan aktif.

Tablet untuk digunakan lisan

Pil terhadap jamur infeksi kuku kaki adalah alat yang paling kuat untuk rawatan seperti jangkitan. Tapi mereka dilantik hanya dalam kasus yang ekstrem – jika penyakit ini telah berpindah ke menjalankan pentas, itu, yang kulat kaki telah memasuki darah.

Beberapa ubat-ubatan terhadap kulat mempunyai senarai mengesankan kontra, memberikan beban yang serius di hati dan ginjal. Jadi hari ini adalah sangat popular sebagai rawatan sebagai nadi terapi.

Dalam hal ini, secara aktif merawat jangkitan yang diperlukan minggu pertama – tablet harus diambil dua kali sehari. Kemudian berikut tiga minggu, di mana badan pulih. Untuk merawat kulat kaki perlu pada masa ini hanya produk tempatan.

Skim, untuk contoh, berfungsi dengan baik dalam rawatan tablet dan krim (semburan) "lamisil".

Rakyat untuk rawatan kuku kulat

rawatan kuku kulat cara yang popular

Kulat penyakit kuku kaki mempunyai sejarah yang lama, umat manusia telah terkumpul banyak berkesan negara resep terhadap onychomycosis. Banyak rumah ini ubat-ubatan yang cukup efektif dalam penyakit mata. Tapi kaedah yang lebih baik hanya boleh diselesaikan empiris. Karena untuk setiap berjangkit hal yang berbeza resep akan bertindak berbeda.

 • Mudah dan alat yang sangat berkesan bagi ini adalah sabun biasa-soda mandi. Untuk merawat onychomycosis itu sangat mudah – anda butuh tiap malam untuk lakukan mandi air panas dengan ditambah soda dan (atau) menggunakan sabun septik (parutan).
 • Dengan bantuan yodium, ia juga berjaya berjaya menyembuhkan kulat pada tahap awal. Anda hanya perlu untuk meletakkan yodium di pagi hari dan malam untuk berpenyakit kuku.
 • Kompres lidah atau Emas misai – juga kaedah yang berkesan. Bagaimanapun, ini perubatan herba akan mengambil masa yang panjang untuk anda untuk melakukan memampatkan setiap malam sampai kau berkembang kuku yang sihat.
 • Soda biasa juga pergaduhan besar onychomycosis pada kaki. Jika setiap malam untuk membuat memampatkan pengembang soda, dan kemudian menggunakan minyak untuk menyembuhkan jangkitan boleh lebih cepat.
 • Tips untuk merawat kulat jangkitan dengan pokok teh minyak adalah sangat sering ditemukan pada kesihatan forum. Kaedah rawatan mungkin berbeza – mandi atau minyak.

Onychomycosis kaki adalah menemukan cukup sering – setiap penduduk ketiga metropolis terinfeksi dengan parasit ini. Untuk menyembuhkan infeksi di kuku itu mungkin, tetapi anda harus mempersiapkan diri untuk fakta bahwa ia akan mengambil masa yang lama. Baik farmasi ubat, tradisional dan langkah-langkah pencegahan aktif – untuk memastikan bahawa berniat jahat kulat kau tak pernah terluka.