Jamur di antara jari-jari kaki rawatan foto

Kulat adalah penyakit berbahaya yang paling sering mempengaruhi kulit kaki. Pada mulanya, ada jamur di antara jari-jari kaki dan kemudian menyebar ke daerah lain. Kelihatan seperti penyakit yang sama, yang, menyebabkan, dan khusus rawatan lihat lebih dekat.

kaki kulat

Menyebabkan jamur di antara jari-jari

Kulit kaki sering dikenakan untuk penyakit kulat. Sebab-sebab negeri ini boleh menjadi berikut:

 • penurunan di mekanisme perlindungan dalam badan akibat penyakit berjangkit atau radang asal.
 • bekalan miskin kaki yang lebih rendah dengan darah, yang menyebabkan berubah proses di kaki;
 • microtrauma kulit di kaki dan di antara jari-jari kaki;
 • berpeluh atau terlalu kering kulit;
 • lama memakai tidak selesa dan kasut yang ketat.

Gejala, jenis

M kulat mempunyai beberapa tahap pembangunan, yang masing-masing telah khusus manifestasi.

Gejala awal peringkat kulat:

 • penampilan kecil celah di antara jari-jari kaki, terutama di bawah jari kecil dan pada kaki;
 • sedikit mengelupas kulit di kawasan retak.

Berikut pembangunan kaki di antara jari-jari kaki mempunyai gejala yang lebih ketara. Kulit muncul bintik-bintik merah, mengelupas sudah disebut. Pada masa ini, mungkin ada sebuah gelembung pendidikan dengan cairan bersih.

Dalam peringkat kedua pembangunan penyakit mulai membentuk jagung, kulit menjadi kasar, ada lecet. Pada masa ini, mengelupas disertai dengan gatal-gatal dan kadang-kadang terbakar.

Kulat pada kaki kecil

Peringkat kedua terakhir jamur di antara jari-jari ditandai oleh keadaan menjadi lebih buruk dari kulit terjejas. Retak menjadi lebih mendalam, beralih ke terkikis. Membangun basah kulat. Bersama-sama dengan gejala-gejala ini terdapat tanda-tanda lain: radang dan bengkak terlibat dengan kulat plot.

Apabila maju bentuk penyakit menunjukkan gejala-gejala seperti:

 • bernanah vesikel antara jari-jari, di bawah jari kecil dan pada kaki;
 • kesakitan dan gatal-gatal meningkatkan;
 • kemerahan dan iritasi kulit disebut.

Di samping itu, m fungoides dalam tahap terakhir mempunyai ciri-ciri lain. Pada masa ini, jari gatal, patah, dan shearing kulit, bernanah pecah gelembung. Kawasan di antara jari-jari berpeluh dan basah, terkena kuku kulit, kulit, epidermis muncul putih film.

Sila ambil perhatian! Cadangan pengguna!Untuk perawatan dan pencegahan penyakit yang disebabkan oleh kulat M (termasuk kulat kuku), pembaca kami telah berjaya digunakan anti – ubat yang berkesan untuk kulat kaki, bau dan gatal-gatal. Minyak penting Mint akan memberikan sejuk dan menghilangkan bau selepas hari yang sibuk. Dan juga:Menghilangkan kulat..."

Kelihatan seperti kulat kaki dalam proses pembangunan baik dilihat di foto.

Penampilan mana-mana gejala ini harus memberi amaran kepada orang dan menggalakkan untuk mendapatkan nasihat dari seorang pakar. Hanya awal rawatan memberikan peluang untuk menghilangkan penyakit.

dana dari kulat

Jenis jamur di antara jari-jari

Kulat sering menyebabkan tiga jenis bakteria – dermatophytes, ragi dan acuan. Setiap jenis infeksi telah persekitaran yang baik untuk pembangunan. Acuan yang kulat yang boleh membangunkan di mana terdapat panas, kelembapan. Ragi kulat dapat menyerang kuku dan kulit.

Paling sering menyebabkan kaki atlet dermatophytes. Kulat terutamanya memberi kesan kepada kulit di antara jari-jari bermula dengan ibu jari dan di bawah pinky. Ini jenis infeksi lebih hangat dan kelembaban. Ia adalah di lingkungan ini berkembang spora virus.

Rawatan di rumah

M kulat memerlukan rawatan yang berpanjangan. Terapi boleh dilakukan di rumah. Yang paling penting, lulus pemeriksaan dan mengesahkan diagnosis.

Kompleks terapi jamur di antara jari-jari kaki termasuk rawatan dengan ubat-ubatan dan rakyat.

Dadah terapi

Krim, salep, lotion memberi kesan yang buruk atas bakteria. Menggunakan ubat-ubatan terhadap kulat mengurangkan mengelupas, gatal-gatal dan proses ulser dalam kulit di antara jari-jari kaki. Dengan bantuan mereka, anda boleh membawa jamur dan mencegah kemunculan semula.

Rawatan perubatan yang ditetapkan oleh doktor kulit selepas pemeriksaan menyeluruh. Secara bebas dan tanpa diagnosis yang tepat untuk mengambil ubat tidak disarankan, seperti ini boleh memburukkan lagi keadaan pesakit.

Rawatan di rumah

Bantuan perubatan dari penyakit boleh diperkuat oleh kaum ubat. Dalam kes ini, alat yang berkesan ialah:

Kaedah ini membantu dengan cepat buang jangkitan, menghapuskan gejala dan melegakan keadaan pesakit.

Garam dan soda

Untuk 1 liter air (37-40 darjah) mengambil 1-2 sudu baking soda atau garam. Berenang kaki anda dalam besen, dan berendam selama 20-30 menit. Baik-kukus kulit untuk proses keratinized epidermis, mengelupas.

Prosedur dilakukan setidaknya 1 kali sehari, sebaik-baiknya sebelum tidur.

Mandi dengan soda untuk menyembuhkan kaki

rawatan kuku kulat

Herba mandi

Dicincang campuran herba kering (chamomile, pisang, celandine), tuangkan 1 liter air mendidih. Herba perlu sekurang-kurangnya 3 besar rendam kaki saya di infusi ini adalah disarankan untuk setidaknya 20 menit.

Selepas rawatan dengan soda dan herba manipulasi kaki perlu untuk diproses, maksimum mengeluarkan rosak partikel epidermis. Kulit minyak dengan hidrogen peroksida atau yodium.

Lotion dengan cuka

Basahkan sekeping kapas di 9% penyelesaian, memohon untuk terjejas. Kaki bungkus plastik, meninggalkan untuk 3-5 minit. Selepas masa untuk bilas kulit dengan air panas.

Ia adalah penting semua manipulasi rakyat untuk menyokong ubat. Untuk melakukan ini, setelah setiap prosedur, terjejas untuk melumasi dengan kulat wangi-wangian, krim atau dirawat dengan aerosol.

Berdasarkan pengalaman dan maklum balas pembaca, terapi kompleks daripada penyakit ini jauh lebih efektif daripada menggunakan agen anti-kulat sendirian.

Rumah lebih resep untuk menyingkirkan kulat dalam artikel kami.

Bagaimana untuk menyembuhkan kulat kanak-kanak

Penampilan kulat dalam kanak-kanak boleh berlaku pada usia mana-mana. Mengapa mengelupas kulit, mampu menentukan seorang dokter kulit. Kesalahan yang mungkin rendah kekebalan, microtrauma untuk kulit kaki, serta berubah proses di kaki yang lebih rendah. Untuk mengenal pasti punca dan menetapkan sesuai terapi, spesialis harus membuat diagnosis.

Semasa tahap awal fungoides antara jari-jari kanak-kanak yang hilang luar rawatan. Daripada untuk merawat dalam bentuk maju ketika luka dan melepuh dengan cairan? Doktor menyarankan untuk menggabungkan anti dadah dan anti dadah.

Pencegahan

Kulat menangkap mudah, tetapi untuk menghilangkan ia sangat sukar. Pencegahan membantu bukan hanya untuk menghapuskan penyakit tetapi juga untuk mencegah berulang.

 1. Kebersihan. Setiap hari mencuci kaki, rawatan popok ruam, memerangi berpeluh.
 2. Hati-hati di tempat awam. Sauna dan kolam renang ia adalah yang terbaik untuk melawat dengan anda boleh tukar sepatu. Setelah mandi kaki adalah disarankan untuk merawat anti semburan atau peroksida.
 3. Memakai sepatu yang nyaman, menghapuskan lecet dan jagung.
 4. Hidup yang aktif, membantu untuk mengekalkan peredaran yang baik di kaki yang lebih rendah.
pencegahan kulat

Jika keluarga mempunyai orang yang dijangkiti, semua kasut harus kuman. Jangan gunakan biasa kebersihan diri barang-barang. Setelah mandi, kaki anda lebih baik akan dirawat dengan obat salep atau semburan yang akan membantu untuk hama kulit.

Jika anda mempunyai gejala-gejala jamur di antara jari-jari kaki adalah penting untuk segera meminta bantuan seorang pakar, dan dalam masa yang singkat untuk memulakan rawatan. Yang ditemui dalam masa penyakit ini adalah lebih mudah untuk merawat daripada bentuk maju.